Ce să te joci cu un copil de un an acasă? Vezi ideile noastre!
Când vremea de afară nu e prielnică pentru ieșit, iar cel mic nu poate să-și consume energia afară, părinții se confruntă cu o mare provocare. Cum să îi asiguri copilului un timp plăcut între patru pereți? Avem numeroase idei creative pentru asta. Inspiră-te din sugestiile noastre și alungă plictiseala cu succes.
Joaca cu un copil de un an - stimulează simțurile celui mic
Cei mici iubesc jocurile senzoriale. Acestea reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă de a le susține dezvoltarea. Pentru a-i oferi copilului tău activități care să-i stimuleze simțurile, folosește obiectele din casă. În acest rol, mingi colorate și ușoare, un burete de spălat, fragmente foșnitoare de folie cu bule, o bucată de blană artificială și altele se potrivesc perfect. Creează-i copilului un spațiu sigur pentru joacă și lasă-l să descopere texturi, mirosuri, culori și forme necunoscute.
Jocurile senzoriale cu un copil de un an pot include pictura cu mâinile și frământarea pastelor fierte, pe care le poți colora în prealabil cu coloranți alimentari. Numeroasele accesorii oferă celor mici diverse stimulente și le stimulează sistemul nervos. Pentru a stimula simțurile copilului, poți folosi și jucăriile Montessori disponibile în oferta noastră.
Jocuri pentru un copil de un an - nebunia spumei
De ce să nu mutați joaca în baie? Dacă torni apă împreună cu soluția de făcut baloane într-un bol, micuțul tău va fi cu siguranță încântat. Folosește accesorii pregătite sau chiar o paie pentru a crea baloane mici și mari. Poți fi sigur că cel mic va urmări cu atenție baloanele strălucitoare, va încerca să le prindă, să le spargă cu degetul, să le urmărească sau să le calce. Râsetele și entuziasmul vor fi fără sfârșit.
Vrei să diversifici și mai mult joaca? Echipă-te cu cupe colorate pentru turnarea apei sau jucării care plutesc pe suprafața apei. Un bol umplut cu apă se poate transforma instant într-un iaz locuit de rațe sau într-un port maritim. Atunci când organizezi jocuri cu apă pentru un copil de un an, nu uita de siguranță. Pe o podea umedă, alunecarea este ușoară. Pentru a preveni acest lucru, așază un prosop sau o saltea antiderapantă.
Jocuri creative pentru un copil de un an - construcții cu blocuri
Pentru a oferi copilului tău distracție acasă, poți utiliza blocuri de construcție. Această jucărie nu îi plictisește niciodată pe cei mici, iar realizarea unor construcții simple le îmbunătățește abilitățile motorii. Implică-te în joaca cu copilul. Deși construirea și dărâmarea unui turn este adesea foarte amuzantă pentru cei mici, blocurile pot fi folosite în mai multe moduri creative.
Jocurile creative pentru un copil de un an pot include sortarea elementelor după culoare, mărime sau formă, încărcarea acestora într-o cutie de jucării sau cărucior, construirea unei piramide etc. Asigură-te că ai blocuri potrivite pentru vârsta copilului tău. O alegere excelentă pentru un copil de un an sunt cuburile din spumă moale sau seturile cu elemente din lemn, care au un caracter atemporal. O alternativă pentru copiii de peste 12 luni sunt și construcțiile din carton cu animale, care cu siguranță vor stârni curiozitatea celor mici. Le găsești în magazinul nostru online.
Ce poate face un copil de un an? Jocuri pe podeaua cu perne
Deși micuțul care tocmai a împlinit un an abia descoperă abilitatea de a merge, nimic nu te împiedică să transformi podeaua livingului sau a camerei copilului într-un loc de joacă acasă. În acest fel, îi vei permite copilului să-și consume excesul de energie. Jocurile fizice sunt, de asemenea, o metodă sigură pentru a îmbunătăți starea de spirit. Folosește pături și perne pentru a crea un spațiu sigur pentru copilul tău. Poți folosi și o saltea sau un covor.
În timpul jocului, valorifică abilitățile unui copil de un an. De exemplu, vă puteți rostogoli împreună pe podea, flutura picioarele în aer, urca pe o pernă sau vă puteți înfășura într-o pătură. Aceste activități vor fi cu siguranță pe placul micuțului și vor sprijini dezvoltarea abilităților sale motorii și coordonarea vizual-motorie. Totodată, reprezintă o ocazie excelentă de a întări legăturile cu părinții.
Iată și alte idei de jocuri creative cu un copil de un an. Puteți crea împreună muzică folosind instrumente realizate manual, de exemplu, din pahare de iaurt sau din cutii și sticle umplute cu boabe. De asemenea, o activitate captivantă pentru un copil de un an va fi căutarea comorilor ascunse în cameră de mama sau tata, cum ar fi jucăriile sau cărțile preferate.
Folosește timpul petrecut acasă cu copilul pentru a construi o relație strânsă și a sprijini dezvoltarea sa. Trăiți împreună aventuri și creați amintiri plăcute, folosind creativitatea și resursele pe care le aveți la îndemână. Mult succes!